Ev usulü İskender Kebap
2.) İkinci aşama işin et kısmı. Bu aşamayı hamur mayalanırken halledebilirsiniz. Buzluktan çıkardığınız kırmızı etinizi (benimki kuşbaşıydı) 10 dak. kadar bekletip buzu çözülmeden incecik dilimlere ayırıyorsunuz. Bıçağınız keskin olursa daha az yorulursunuz:). Tavaya 1-2 yemek kaşığı sıvıyağ döküp iyice kızdırıyorsunuz. Kızgın tavaya etlerinizi koyup harlı ateşte kızarana kadar pişiriyorsunuz. Harlı ateş önemli çünkü etin, suyunu salmadan pişmesi gerekiyor! Kızaran etleri pidelerin üzerine dökün.
3.) Üçüncü aşamada önceden az yağda kızdırdığınız salçayı etlerin üzerine gezdiriyor ve tabağın kenarına isteğe bağlı olarak yoğurt ekliyorsunuz. Turşu da ekleyebilirsiniz tabii. Son olarak bir de kızarttığınız tereyağını en üste gezdirdiniz mi olay tamamlanmış oluyor. Lezzet açısından dışarıda yediğimiz İskenderleri aratmıyor, ayrıca yapımı da zor değil..hatta neredeyse son dakika yemeği bile olabilir..
Afiyet Olsun!
Yorumlar