Tuğba'nın pastası :)

Bu tarifi ilk kez bir arkadaş toplantısında yemiştim. Ev sahibi arkadaşımız Tuğba'nın marifetli ellerinden çıkmış hafif ve lezzetli bir tatlı. O gün bir çoğumuz tarifini aldık ve sonradan yaptığımız denemelerin sonucunu birbirimizle paylaştık. Tutturamayan yok! Zaten öyle püf noktaları filan olan bir tatlı değil...tam da misafire ikram etmelik..Sanırım gerçek adı Krem Şantili Kek??

Malzeme:

-4 yumurta

-3 fincan* şeker

-3 fincan un

-1 kabartma tozu

-1 vanilya

-1 küçük paket kakao (sanırım 22 gr.lık oluyor)

-1 fincan süt

-1 paket toz krem şanti (1 su bardağı süt ile yapılacak)

-Dr. oetker çikolatalı sos

*tarifteki fincan ölçüsü türk kahvesi fincanıdır

Yapılışı:

1. Kek malzemelerini karıştırın ve 170 derecede 20-25 dak. pişirin.

2. Fırından çıkarınca üzerine 1,5 su bardağı (gerçi ben 1 bardak kadar döküyorum) soğuk sütü eşit şekilde dökün.

3. Kek iyice soğuyunca hazırladığınız krem şantiyi üzerine yayın.

4. Son olarak 2 su bardağı süt (paketteki tarife göre 2,5 olması gerekiyor ama burada 2 bardak kullanmak daha uygun) ile hazırlayıp iyice soğuttuğunuz çikolatalı sosu krem şantinin üzerine dikkatlice yayın.

afiyet olsun..

not: kek için küçük fırın tepsisi yada dikdörtgen borcam kullanılması tavsiye edilir!

Yorumlar

Popüler Yayınlar