Şeftalili-kirazlı Tart
Bu tarif benim bir yerlerde yemeden denediğim amma velakin kesinlikle tekrar edeceğim tarifler arasında yerini aldı bilde..hamuru gayet gevrek, meyvelerden dolayı da oldukça hafif bir tart. Aradaki muhallebi de olayı bütünlüyor yani :)
Malzemesi:
-1,5 çay bardağı sıvıyağ
-1 yumurta
-1,5 çay bardağı pudraşekeri
-1 çay kaşığı kabartma tozu
-aldığı kadar un (yaklaşık 12 kaşık)
Krema:
-2 su bardağı süt
-1 yumurta sarısı
-1 paket vanilya
-2,5 yemek kaşığı un
-3 yemek kaşığı şeker
Üzerine:
-3-4 şeftali
-2 yemek kaşığı şeker
- en üste de tart jölesi
Yapımı:
1. Hamur malzemelerini karıştırın ve yumuşak bir hamur elde edip, yağlanmış kabınıza elinizle bastırarak kenarları hafif yükselecek şekilde yayın. Kabarmaması için çatalla ortasına delikler açın ve kenarlarını da çizin. 180 derecede 15 dk. pişirip fırını 150 dereceye alın ve 5 dakika daha bekletip çıkarın.
2. Tart hamuru soğurken sizde krema malzemelerini vanilya hariç karıştırın ve ocakta pişirin. Bir taşım kaynadıktan sonra ocaktan alın ve vanilyayı da ekleyip soğumaya bırakın.
3. Şeftalileri soyun ve dilimleyin. 2 yemek kaşığı şeker ile tencerede bir taşım kaynatın, şeftalilerin sertliğine göre biraz daha uzun yada kısa tutabilirsiniz ama çok fazla da yumuşamasın.
4. Soğuyan tart hamurunun içine kremayı yayın, üzerine şeftali ve ortadan ikiye böldüğünüz kirazları dizin. Üzerlerine de tarife göre hazırladığınız tart jölesini yayın. Eğer hemen servis edecekseniz jöleyi kullanmayabilirsiniz.
Afiyet olsun!
Yorumlar
nisan