patlıcanlı poğça
Bir yerde yediğim patlıcanlı gözlemeden sonra, bu benim daha önce neden hiç aklıma gelmedi diye hayıflanmıştım..ilk patlıcanlı poğça denemesi akşama gelecek olan arkadaşlarıma kısmetmiş..
Malzemeler
Hamur için:
-500 gr. un
-1 paket instant maya
-1 bardak ılık süt
-tuz, şeker
-1 yumurta
-40 gr. sıvıyağ
-üzeri için 1 yumurta sarısı
İç malzeme:
(benim iç malzemem biraz arttı, ama yemesi güzel oldu)
-3-4 patlıcan
-2-3 domates
-2 kırmızı biber
-2 adet soğan
-tuz, baharat
Yapılışı:
1. Hamur malzemelerini yoğurup 1-2 saat mayalandırın.
2. Bu arada iç malzemeyi hazırlamaya başlayabilirsiniz: soğanları yemeklik doğrayıp yağda kavurun. Üzerine, soyup küp küp kestiğiniz domatesleri ekleyin ve biraz da bu şekilde kavurun. Sonra biberleri ekleyin, bir kaç dakika da böyle kavurduktan sonra üzerine küp küp doğrayıp tuzlu suda beklettiğiniz patlıcanları ekleyin ve patlıcanlar iyice yumuşayana kadar kavurun. Tuzu baharatı da ekleyip soğumaya bırakın.
3. Hamuru bezelere ayırın ve yuvarlak şekilde açıp üzerine sıvıyağ sürdükten sonra büyüklüğüne göre dörde yada sekize (arzuya göre) bölüp patlıcanlı harçtan yayın ve kapatın.
4. üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış fırına verin.
Yorumlar
bu arada pastaları sunumun çok hoştu her zaman ki gibi...bu konuda senden ders almam lazım :)