Tavuk Göğsü
Malzeme:
-1 kg. süt
-12 yemek kaşığı şeker
-6 yemek kaşığı un
-1 paket vanilya
Yapılışı:
1. Süt+un+şeker ocakta bir taşım kaynayıp koyu muhallebi kıvamı alana kadar karıştırılarak pişirilir.
2. Ocaktan alınır ve vanilya katılıp 3-5 dakika mikserle çırpılır ve borcama yayılır.Tarifin aslında bir kaşık margarin de ekleniyor fakat ben katmayı tercih etmiyorum (bir kayıp da olmuyor).
Not: Bu tarife göre yapılan harcı çoook çeşitli versyonlarda sunmak mümkün elbette ki! Bende daha önceleri bisküvili, muzlu, çilekli, çikolata soslu ..vs. şekillerde denemiştim.Bu en sade, ama yine de lezzetli, hali. Yaz akşamlarında serin serin tatlı ihtiyacını karlışamak için ideal (yani dondurmaya rakip olarak) :)
Yorumlar
Bisküvilisi için de pöti bör bisküvileri en alta ortasına sonra miktara göre belki bi üçüncü kata yayılır ve en üste tekrar tavuk göğsü harcından yayılır. Hindistan ceviziyle de süslersen gayet güzel olur. Hatta araya muz dilimleri de dizebilirsin, ha sadece muzlu olsun dersen de en alta, bi de mesela en üste muz dilimlerini yay..mesela yani...:)