Fırında Zeytinyağlı dolma ve kalıbından çıkmayan Kek
Kekimden başlayacak olursak:
Aslında bu sıcaklarda canım ne kek yapmayı ne de yemeyi istiyor ama alışverişte daha marketten çıkar çıkmaz yumurta torbasını düşürünce çatlayan yumurtaları (ki sayıları hiç de az değildi maalesef) bir an evvel değerlendirme gereği doğdu,bende bir kısmını keke çevireyim madem dedim..daha farklı bir tarifle uğraşacak durumda da değildim açıkcası..fakat kalıbından çıkarırken acele edince böylesi bir aksilik yaşadım, ve dedim ki eh, hep başarılı sonuçları mı yayınlayacağım, buyrun bir de burdan yakın..:)
Ama tadı ve yumuşaklığı yerinde doğrusu..ben çok kuru keklerden hoşlanmam, bu pamuk gibi adeta..Nisan'ın tarifi..ben ek olarak içine çikolata parçacıkları koydum.
Bazılarınız belki bunu bilmeyecek ne var diyecektir, bazılarınız ise hiç fırında dolma mı olurmuş?! Benim ilk tepkim "hiç fırında dolma olur mu" tarzındaydı. Yani hemen oracıkta lezzete varma şansım olmasaydı inanmazdım böyle güzel olabileceğine! En azından benim damak tadıma uydu yani..öyle sandığım gibi kuru falan da olmuyormuş (bakmayın benim ki biraz yanmış görünüyor, ama öyle tatmıyor)..denemeyenler varsa önerilir!
Yorumlar
nisan
dolmayı aynen tencerede pişirecekmiş gibi hazırlıyorsun. Yani iç malzeme hafif yumuşuyor, fakat hiç pişirmeden biberleri doldurup fırına dizenler de var, o durumda kabına fazlaca su eklemek gerekiyor sadece, bi de dolmaları yan yatırıp sık sık alt üst etmek.Ben bilindiği üzere soğanları kavurdum, domatesleri ekledim, üzerine pirinç, maydanoz, dereotu ve baharatını ekleyip biraz su, ve pilav demler gibi hafif demleyip yumuşamasını sağladım pirinçlerin (pilav kadar değil ama). Sonra da hazırladığım biberlere doldurup, fırın kabına dizdim ve üzerleri kızarana kadar fırında pişirdim, ha bi de az birşey su ekledim dibine!
nisan
SEVGİYLE KAL...
bu arada bende dolmalara dereotu koyarım
haklısınız, hoş bir aroma katıyor..yine de teşekkürler..