Patlıcan Kebap, yemesi sevap!
Bu Patlıcan kebabı denilen tarifi bir Tv programından aldım..Bitmiş halini görememiştim ama bu malzemelerle herhalde yenilebilir bir şey çıkar diye düşünerek koyuldum işe..fena da olmadı, gerçi patlıcan kızartıldığında daha lezzetli oluyor bence, ama bu da daha sağlıklı..
Size yapımı hakkında fikir verecek resimlerle sunuyorum tarifini:
1. İlk aşama yıkanmış patlıcanların verev kesilerek hazır edilmesi. Dibinin de gitmemesine dikkat edin! Aynı şekilde domates de ekleyebilirsiniz. İç malzeme:
-orta yağlı kıyma
-soğan (bir büyük baş kadar)
-bir kaşık salça
-ben maydanoz ekledim (aslı tarifte varmıydı hatırlamıyorum)
-baharat
-yarım çay bardağı sıvıyağ
Görüldüğü üzere kesiklerin arasına harcı dolduracaksınız.
Hazırlanan sebzeleri dibine yine bir kaşık kadar sıvıyağ ve yarım çay bardağı su koyarak kısık ateşte pişirin.
veeee, Afiyet olsun!
Yorumlar
nisan
fikriye