Pide ve Fırında Tavuk
Pide:
Malzemeler
-4 su bard. un
-1 paket instant maya
-1 su bard. ılık süt
-2 yemek kaşığı kadar sıvıyağ
-tuz
-iç malzeme (ben beyaz peynir+1 yumurta kullandım, çeşitleri çoğaltmak size kalmış)
Yapılışı:
1. Hamur malzemelerini yoğurun, bezelere ayırın ve 20 dk. kadar dinlendirin.
2. Bezeleri oval şekilde açın, ortasına iç harcı sürün ve kenarları ortaya doğru kapatın-hafif açıklık kalmasına dikkat edin.
3. Tepsiye dizdiğiniz pidelerinizin üzerine yumurta sarısı sürün ve kızarana kadar fırında 200 derecede pişirin.
Sahur sofrasına çok uygundur!!
Fırında Tavuk:
Bu tarifi Sofra dergisinden aldım fakat o gün krema bulamadığım için yine kendi yorumumu katmak durumunda kaldım :) İşte tarifi:
Malzemeler
-5-6 adet tavuk baget
-1 havuç
-1 kabak
-kaşar peyniri
-Beşamel sos için: 1 su bard. süt+2-3 yemek kaş. un+2-3 yemek kaşıgı kadar margarin+tuz (tarifin aslında krema vardı beşamel sos yerine)
Yapılışı:
1. Beşamel sos hazırlanır ve içine rendelenmiş havuç+kabak eklenir.
2. Fırın kabına yerleştirilmiş tavukların üzerine boşaltılıp fırına verilir.
3. Piştikten sonra üzerine rende kasarlar serpiştirilir ve 5 dk. daha bekletilir fırında.
Afiyet olsun!
(Tarifin aslında adı çorbalı tavuk diye geçiyor ve 1 pkt. krema+kabak+havuçlu harca 1 pkt. kremalı mantar çorbası ekleniyor)
Yorumlar