Fırında Ispanak-Patates
Kulağa önce tuhaf geliyor değil mi? Ispanak ve Patatesin buluşması pek de sık rastlanır cinsten değil ne de olsa. Ama tavsiyem denemeden karar vermeyin! Tattırma şansım yok ne yazık ki, ama ikram ettiğim arkadaşlarımın hepsi aynı yorumu yaptılar. Hepsi de önce "nasıl olur?" deyip sonrasında tarifini aldılar :) Aslında akşam yemeği menüsünde yapıyorum ama bu seferlik ikindi çayında gördüğünüz poğçalarımın yanına salata niyetine servis ettim..Poğaçalar daha önce yaptığım Cantiğin (sayfanın altında) hamurundan. Yumuşacık oluyor, böyle sevenlere tavsiye edilir.
Geçelim tarife:
1. Dilediğiniz miktarda patatesi (ben 4-5 tane orta boy kullandım) haşlayıp, ayıklayıp ufak ufak dilimleyin ve borcama aktarın.
2. Yıkayıp doğradığınız ıspanakları (eğer 4-5 patates kullandıysanız 500 gr. kadar olabilir) da bir tencerede 2-3 yemek kaşığı yağ ile hafif pişene kadar kavurun ve patateslerle borcamda karıştırın.
3. Üzeri için 2-3 yemek kaşığı tepeleme unu 50 gr. margarin ile hafif kavurun, 1- 1,5 su bardağı süt ve az tuz ekleyip karıştırarak muhallebi kıvamında bir beşamel sos elde edin.
4. Ispanak-patateslerin üzerine beşamel sosu yayın, en üste de kaşar rendelerseniz artık fırına gitmeye hazır demektir! Bu arada ben beşamel sosu biraz bol tutuyorum, aralardan dibine kadar iniyor ve lezzete lezzet katıyor kanımca. Fırında üzeri kızarana kadar kalması yeterli.
Afiyet olsun!
Yorumlar
sanirim siteni ilk ziyaretim yoksa adi lila bir site gozumden kacmazdi:) Sen de benim gibi lilayi cok mu seviyorsun?
Bu tarif benim damak tadiam cok uygun,hazir hasanmis patates var ispanak da alalim yapalim degil mi?
Sevgiler
evet, bende lilayı ve tonlarını cok seven biriyim..bunu okuyan arkadaşalrım kıs kıs güleceklerdir..:)
ziyaretine sevindim, tekrar görüşürüz umarım..
yemeği de hemen deneme kararı almışsın bu arada, sende yeni tadlara açık birisin demek, ne güzel!
görüşmek üzere
sevgiler, kolaylıklar
www.blogcu.com/mutfaksepeti
Ilk kez besamel soslu bir yemek yaptigimdan herhalde, sosu biraz fazla kivamli oldu.
Tarif icin tesekkurler.
z! bloguma gelen yorumlarla ılgılenebiliyorum ama yenı tarifler ekleyemiyorum maalesef. arşivin hala işe yaraması bu acıdan çok hosuma gidiyor..:)