Muzlu-Jöleli Tavuk Göğsü
Bu hafif ve lezzetli sütlü tatlının en güzel yanı da tabakta sallanması :) çok eğlenceli oluyor...
Denemek isteyenlere işte tarifi:
Malzeme
-1 lt süt
-6 çorba kaşığı un
-12 çorba kaşığı şeker
-1 paket vanilya
-1 paket muzlu jöle (ben Kenton'un bitkisel jölesini kullandım)
-1-2 adet muz
Yapımı
1.) Sütü, unu ve şekeri ocakta kaynayana dek karıştırarak pişirin.
2.) Ocaktan aldığınız tavuk göğsüne vanilyayı katın ve 1-2 dk. mixerle çırpın. Bu işlem sonradan dah kıvamlı olmasını sağlayacaktır.
3.) Borcama döktüğünüz tavuk göğsü soğuduktan sonra üzerine muz dilimlerini yerleştirin ve jöleyi üzerindeki tarife göre hazırlayıp tavuk göğsü ve muz dilimlerinin üzerine yavaşça boşaltıp soğumaya bırakın.
Afiyet Olsun!!!
Yorumlar
www.blogcu.com/mutfaksepeti