Cantik
Cantik tarifi daha önce kaynak göstererek yayınlamıştım ama arkadaşım o linkin açılmadığını ve tarifi merak ettiğini söyleyince bende hemen akşamına evde yaptım ve bu sefer kendim yazarak hatırlatıyorum lezzetli Cantik'i:
Malzemeler:
- 500 gr. un
- 42 gr. maya (kuru-toz maya kullanıyorum ben)
- 1/4 lt (1 su brd.) süt
- tuz, şeker
- 40 gr. yağ
- 1 yumurta
- üzerine 1 yumurta sarısı
sos:
- 200 ml süt
- 70 gr. yağ
İç malzeme:
- 300 gr. kıyma
- soğan
- tuz, karabiber, kırmızı biber
Yapılışı:
- hamur malzemeleri karıştırılıp yoğurulur ve mayalandırılır
- bu arada soğan küp küp doğranır, sotelenip üzerine kıyma eklenir ve kıyma pişene kadar kavrulur, en son tuz, baharatlar eklenir
- hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparılıp içlerine kıyma doldurulur
- hazırlanan bu toplar aralıksız olarak borcama dizilir
- tekrar 40 dk kadar mayalandırılır
- üzerine sosu dökülür, yumurta sarısı sürülüp susam yada çörek otu serğiştirilip 180-200 derecede fırına verilir.
Yorumlar