Pek elim gitmese de...
İlk defa denedim, osmanlı yemekleri tarifi kitabından: fırın sütlaç. Yapımı benim bildiğim klasik sütlaç yapımından farklıydı, meğer bu yoğun kıvam da böyle tutturuluyormuş...
Malzemeler:
50 gr buğday nişastası
1 yumurta
1 lt süt
250 gr toz şeker
40 gr pirinç
İsteğe göre damla sakızı
Yapılışı:
1. Pirinç haşlanır
2. Tencereye yarım lt süt+şeker koyulup karıştırarak kaynatılır
3. Nişasta+yumurtanın sarısı+kalan süt bir kaba koyulup iyice çırpılır
4. Kaynayan süte azar azar ve bir yandan da çırparak katılır ve kaynatmaya devam edilir
5. Haşlanan pirinçler soğuk sudan geçirilerek süzülür ve kaynayan sütlü harca eklenir
6. Biraz daha karıştırarak kaynatıp ocaktan alın, fırına dayanaklı kaplara dökün
7. Fırın tepsisine sütlaçlı kapları dizip bir parmak soğuk su koyun, fırına verip üzeri kızarıncaya kadar ( varsa sadece üst ızgara kısmını açarak) tutun ve çıkarıp soğumaya bırakın.
Afiyet olsun....
Yorumlar