Kırmızı lahanalı salata ve bir Mahlepli poğaça denemesi
mahlepli poğaça beklediğim kıvamda olmasa da yumuş yumuş güzel oldu.
Malzemeler:
- 3 bardak ılık süt
- yarım paket oda sıcaklığında margarin
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 çorba kaşığı mahlep
- 3 yumurta(birinin sarısı üstüne)
- 2 çorba kaşığı kuru pakmaya
- 7-8 su bardağı un
- yarım çay bardağı şeker
- 1 çorba kaşığı silme tuz
- üstüne susam-çörek otu
yapılışı: ılık süte un, mahlep ve margarin hariç tüm malzemeler katılıp karıştırılır. Ayrı bir yerde karıştırılan un+mahlepe eklenir, margarinle birlikte iyice yoğurulur. Mayalandıktan sonra şekil verilip tepsiye dizilir, önceden ısıtılmış fırında pişirilir.
Şehriyeli salata:
-pilav yapar gibi kavrulup pişirilmiş şehriye
-haşlanıp ince doğranmış kemiksiz tavuk eti (ben kemiksiz kalça kullanıyorum)
- ince ince doğranmış kırmızı lahana
-1-2 diş sarımsak
-2-3 kaşık mayonez
- göz kararı yoğurt
- salatalık turşusu- ben bu sefer biber turşusu kullandım, hafif acısıyla çok yakıştı
tüm bunları karıştırın gitsin :)
Yorumlar