Meze (Patlıcan-Kırmızı biber)

Adını bilmiyorum ama çok bilindik, çok da lezzetli bir mezedir kendileri!:) Yaz aylarına uygun, hafif ve leziz..

Malzemeler:

-1 kg patlıcan

-yarım kilo kadar kırmızı biber

-sarımsak (4-5 diş kadar)

-tuz, sirke, zeytinyağı, acı pul biber

Yapılışı:

1. Patlıcan ve biberleri yıkayıp kurulayın ve bir fırın tepsisine dizip 200 derecede 30-40 dakika kadar közleyin. (Biberler daha önce kızaracaktır, onları aldıktan sonra patlıcanlar biraz daha devam edebilir)

2. Közlenen patlıcan ve biberlerin içlerini ayıklayın. İyi közlenmişse kabukları kolayca ayrılacaktır zaten etli kısmından. Bu etli kısımları ince ince doğrayın ve bir kaba aktarın.

3. Sarımsakları ince ince doğrayın veya rendeleyin, göz kararı zeytinyağı, 1-2 yemek kaşığı sirke, tuz ve pul biber ile karıştırıp harcınıza ekleyin.İşte bu kadar!

Afiyet olsun!

Yorumlar

Popüler Yayınlar