Limonlu Kek

Ferah bir limon ve mis gibi kek kokusu mutfağı sarıyor, yumuşacık kıvamı ve lezzetiyle çaya renk katıyor. Şiddetle tavsiye ederim :) Tarifi bir Alman tarif sitesinden buldum, ama kaydetmeyi unutmuşum, bu yüzden adresini veremeyeceğim. Ama tarif burada:

Malzemeler:
-4 yumurta
-200 gr. oda sıcaklığında margarin
-200 gr. şeker
-150 gr. un
-100 gr. buğday nişastası
-1 limonun kabuğu
-1 paket vanilya
-1 paket kabartma tozu
-1 çay kaşığı limon yağı (baharatçılarda bulunabilir), yada 5 damla limon aroması (bazı büyük marketlerde ithal ürün olarak bulunabiliyor)
üzeri için: yarım kase kadar pudra şekeri ve bunu sürülebilecek kıvama getirecek kadar limon suyu.

Yapılışı:
1. Öncelikle margarini, şeker ve vanilya ile iyice çırpın.
2. Limon kabuğunu, limon aromasını ve bir yumurtayı ekleyip 1 dk. çırptıktan sonra diğer yumurtaları da teker teker ekleyin ve her seferinde 1 dk. kadar çırpın.
3. Unu, nişastayı, kabartma tozunu ve 1 fiske tuz ekleyip karıştıın ve önceden ısıtılmış fırında 180 derecede kürdan temiz çıkıncaya kadar (yak. 35-40 dk.) pişirin.

Yorumlar

Popüler Yayınlar