Tuğba'nın ellerinden çıkan 3 lezzet

1- Patatesli kek:
3 tane rendelenmiş patates,1 tane rendelenmiş soğan, 1 demet ince doğranmış dere otu, 1 su bardağı sıvı yağ, 2 adet yumurta, 2,5 subardağı elenmiş un, 1 su bardağı yoğurt, 1 paket kabartma tozu, 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı pul biber. Hepsi karıştırılıp yağlanmış tepsiye dökülür ve 150 derece sıcaklıktaki fırında 40-45 dk pişirilir.



2- Patlıcan salatası:
1 kg patlıcanı yıkayıp tepelerini kestikten ve kuruladıktan sonra ayrı ayrı açık yer kalmayacak şekilde folyaya sarıyoruz (folyo tepsimizin ve fırınımızın temiz kalmasını sağlarken patlıcanların lezzetini kaybetmeden pişmesini sağlıyor). 200 derece fırında 20dk pişiriyoruz. Soğuduktan sonra folyodan çıkartıp kabuklarını kolayca soyduğumuz patlıcanları çatal yardımıyla eziyoruz. İçerisine yarım çay bardağı zeytinyağı ve yarım limon suyu döküp karıştırıyoruz. Böylece 2 saat bekledikten sonra içersine derin bir kase içinde hazırlanmış tuzlu ve sarmısaklı yoğurt ekleyip tekrar karıştırıyor ve servise hazır hale getiriyoruz.

3-Etimek tatlısı:
15 adet (1 paketten 2 dilim fazla) etimek tepsiye dizilir.
Diğer yandan 1,5 su bardağı şeker kısık ateşte iyice eritilip üzerine 2 su bardağı kaynar su dökülür. Şeker iyice suda eridikten sonra tepsideki etimeklerin üzerine yavaş yavaş dökülür.
Kreması için 1 litre süt 1 su bardağı un ve 1,5 su bardağı şeker karıştırılıp koyu kıvam alıncaya kadar pişirilir. Ocaktan indirdikten hemen sonra içine 1 çorba kaşığı margarin atılıp karıştırılır. Tamamen soğuduktan sonra ise içine 1 paket krem şanti atılıp mikserle çırpılr. Krema etimeklerin üzerini kaplayacak şekilde döküldükten sonra üzerine hindistan cevizi dökülür.

Afiyet olsun (ellerine sağlık Tuğbacım)

Yorumlar

Popüler Yayınlar