küçük pastacıklar

Malzemeler pandispanya için: 6 yemek kaşığı silem un 6 yemek kaşığı şeker 4 yumurta 1/2 pkt. kabartma tozu 1 pkt. vanilya 1 pkt. krem şanti 1 su bardağı süt krokantlı fındıklı krema bitter çikolata Yapılışı pandispanya keki için yumurtaların sarısı ile şeker çırpılır, geri kalan malzemeler eklenip karıştırılır. Yumurtanın akı ise ayrı bir yerde köpürene kadar çırpılır ve diğer harca eklenip bir kaşık yardımıyla fazla söndürülmeden iyice karıştırılır. elde edilen bu hamur bir yağlı kağıt üzerine düz bir şekilde yayılır ve 170 derecede ısıtılmış fırına verilir ve üzeri hafif kızarana kadar pişirilir. fırından çıkarttığınız bu keki temiz bir bezin üzerine ters çevirin ve yağlı kağıttan ayırın. hafif soğuyn kekinizden istediğiniz şekilde kurabiye kalıplarıyla parçalar çıkarın. Aralarına fındık krema ve şanti sürüp iki tanesini üst üste koyun. Büyük kalıplar kullanırsanız daha fazla kat da oluşturabilirsiniz. Tabii araya sürülecek malzemeyi de çoğaltmak mümkün. Örneğin reçel de iyi gider. Üstlerini benim yaptığım gibi şekilli sıkma uçlarıyla krem şantiyi sıkarak ve en üstüne de erimiş çikolata gezdirerek süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun!

Yorumlar

Popüler Yayınlar