Ev usulü İskender Kebap

Tarif Oktay usta'dan..resimlerle aşama aşama anlatacağım.. 1.)İlk aşama pide hamuru: un+tuz+yarım paket instant maya+ılık su (unun tam ölçüsünü veremeyeceğim ama tahminen 250-300 gr-2 kişilik) yoğurulur ve mayalandırılır. Mayalanınca ister benim gibi yuvarlak ister oval olarak açılır ve üzerine yoğurt sürülüp fırına verilir. 200 C'de yak. 15-20 dak. Fırından çıkan pideler küçük küçük dilimlenir.

2.) İkinci aşama işin et kısmı. Bu aşamayı hamur mayalanırken halledebilirsiniz. Buzluktan çıkardığınız kırmızı etinizi (benimki kuşbaşıydı) 10 dak. kadar bekletip buzu çözülmeden incecik dilimlere ayırıyorsunuz. Bıçağınız keskin olursa daha az yorulursunuz:). Tavaya 1-2 yemek kaşığı sıvıyağ döküp iyice kızdırıyorsunuz. Kızgın tavaya etlerinizi koyup harlı ateşte kızarana kadar pişiriyorsunuz. Harlı ateş önemli çünkü etin, suyunu salmadan pişmesi gerekiyor! Kızaran etleri pidelerin üzerine dökün.

3.) Üçüncü aşamada önceden az yağda kızdırdığınız salçayı etlerin üzerine gezdiriyor ve tabağın kenarına isteğe bağlı olarak yoğurt ekliyorsunuz. Turşu da ekleyebilirsiniz tabii. Son olarak bir de kızarttığınız tereyağını en üste gezdirdiniz mi olay tamamlanmış oluyor. Lezzet açısından dışarıda yediğimiz İskenderleri aratmıyor, ayrıca yapımı da zor değil..hatta neredeyse son dakika yemeği bile olabilir..

Afiyet Olsun!

Yorumlar

Popüler Yayınlar