Fırında beşamel soslu Mantar

(fotoğraf için üzgünüm, iştah açıcı bi görüntü yakalayamadım..aceleye geldi..)

Malzemeler:

500 gr. mantar

2 adet soğan

4-5 diş sarımsak

beşamel sos için:

2 kaşık un

1 su bardağı (yak.) süt

tuz, baharat

rendelenmiş kaşar

Yapılışı:

1.) soğanları ve sarımsakları ince ince kıyın ve tencerede kavurmaya başlayın

2.) soğanların üzerine dilediğiniz şekilde dilimlediğiniz mantarları da ekleyin ve suyunu bırakıp tekrar çekene kadar kavurun

3.) pişen mantarlı harcı bir borcama alın

4.) üzeri için unu yak. 50 gr. margarin ile hafif kavurun ve üzerine süt, tuz ekleyip topak olmaması için karıştırarark koyulaşmasını bekleyin (fazla koyu olursa sonradan süt ekleyebilirsiniz)

5.) kıvama gelen beşamel sosu mantarların üzerine yayın ve en üste de kaşar rendeleyin

6.) 175 derecede fırında üzeri kızarana kadar pişirin..

Afiyet olsun!

Yorumlar

Popüler Yayınlar