Çilekli Pasta-2

Malzemeler:

1 adet iki katlı hazır pasta taban

1 paket Dr. Oetker dolgu kreması (vanilyalı)

süt

500 gr. çilek

pudra şekeri

jöle ( ben Kenton'un vişneli bitkisel jölesinden kullandım)

Yapılışı:

Hazır pasta tabanınızı şekerli süt ile ıslatın, tarife uygun hazırladığınız dolgu kremasının bir kısmını arasına sürüp üst katını üzerine kaptın ve tekrar süt ile ıslatın. Pastanın dışını da dolgu kremasıyla kaplayın. 5-6 adet (yakl.) çileği saplarından ayırıp pudra şekeri ile (ben vanilyayı da eksik etmiyorum) rondodan geçirip püre haline getirin. Bu püreye 1-2 tatlı kaşığı buğday nişastası ekleyip ocakta bir taşım kaynatın. Böylece daha kıvamlı oluyor! Hazırladığınız bu püreyi de pastanın üzerine dökün ve geri kalan çilekleri ortadan ikiye bölerek pastanın üzerine yerleştirin. En üste de yeteri kadar jöleyi kaşık yardımıyla gezdirin.

Afiyet olsun!!

Yorumlar

Adsız dedi ki…
görüntüsü öylesine güzel ki..burnuma çilek kokuları geliyor...ellerine sağlık...deneyeceğim...
Adsız dedi ki…
dd

Popüler Yayınlar