Islak kek

İçindekiler: -2 yumurta -1 su bardağı şeker -1 su bardağı süt -1 su bardağı sıvıyağ -1 ½ su bardağı un (ben biraz daha ekledim, 2 bardak kadar oldu sanırım) -3 kaşık kakau -1 paket vanilya -1 paket kabartma tozu Yapılışı: 1.) yumurtaları ve şekeri iyice köpürene kadar çırpın 2.) bu karışıma un ve kabartma tozu hariç diğer bütün malzemeleri katıp karıştırın 3.) hazırladığınız bu harçtan 1 su bardağı kadar kenara ayırın (benim gibi iyice ıslanmış olmasını istiyorsanız büyük bir bardak kullanabilirsiniz) 4.) geri kalanına unu ve kabartma tozunu ekleyip çırpın ve yağlanmış kalıbınıza döküp önceden ısıtılmış fırında 170 derecede kürdan temiz çıkana kadar pişirin. Küçük bir kalıp kullanmanızda yarar var, çünkü çok büyük bir kek olmuyor. 5.) Fırından çıkardığıız keki kalıbından çıkarın (yada içinde kalsın, arzunuza kalmış) ve hemen sıcakken üzerine ayrıdığınız sosu eşit şekilde dökün. Afiyet Olsun!

Yorumlar

Popüler Yayınlar