Kekikli patates

Malzemeler:

1 kg. patates

2 sivribiber

1 soğan

3 diş sarımsak

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 su bardağı sıcak su

tuz, kekik, kırmızı toz biber

Yapılışı:

  1. Patatesleri soyup elma gibi dilimleyin. Soğan ve sarımsakları soyup kıyın. Sivribiberleri temizleyip doğrayın.
  2. Soğan, sarımsakları ve biberleri kızgın zeytinyağında soteleyin. Patatesleri ekleyip karıştırın. Sıcak su ve tuzu da ekleyip tencerenin kapağını kapatın ve patatesler yumuşayıncaya kadar pişirin.
  3. Patatesler pişince ocaktan alıp kekiği de ekleyin ve kapağı kapalı olarak soğumaya bırakın. Servis edeceğiniz zaman üzerine toz kırmızı biber serpin.

Afiyet olsun!

Yorumlar

Popüler Yayınlar