Patates çorbası

Boluya has lezzetlerden biri olan bu çorbayı, kulakları çınlasın, üniversitedeyken bolulu bir arkadaşımdan öğrenmiştim..Yumuşacık bir tadı var..patates severlere sunulur..:)

Malzemeler

3-4 adet patates

3 yemek kaşığı un

2 yemek kaşığı yoğurt (ekşisi tercih sebebidir)

tereyağı (ben sağlık takıntım nedeniyle zeytinyağı kullanıyorum)

tuz, sarımsak

Yapılışı

Patatesler soyulup küp küp doğranır ve (çorba) suyunda kaynatılır (yani burada kullanılacak olan su aynı zamanda çorbanızın suyunu teşkil ediyor, miktarını ona göre ayarlayabilirsiniz). Başka bir kapta yoğurt ve un topak kalmayacak şekilde karıştırılır. Patatesler yumuşamaya koyulunca içerisine bu harç eklenip hızlıca karıştırılır. Tuz, sarımsak eklenir ve sürekli karıştırılarak kaynatılır. Tereyağı en son eritilip üzerine eklenir ve çorbamız servise hazır!!!

Yorumlar

Popüler Yayınlar