Kremalı Kek (labnesiz tiramisu)

İçindekiler: -3 yumurta -3 fincan şeker -3 fincan'dan biraz az un -1 fincan su -1 kabartma tozu -1 paket vanilya -3 yemek kaşığı kakau kek pişince üzerine : -1 su bardağı süte 2 tatlı kaşığı nescafe karıştırılıp dökülecek Krema: -½ lt. süt -1,5 fincan un -1,5 fincan şeker -piştikten sonra bir kaşık margarin (olmayabilir) -1 paket krem şanti (1 su bardağı süt ile yapılacak) *fincandan kasıt türk kahvesi fincanıdır.. Yapılışı: 1) Yumurta ve şekeri köpürtün ve kalan diğer kek malzemelerini ekleyip karıştırın, yağlanmış kalıba döküp önceden ısıtılmış fırında pişirin. Kalıp olarak ben uzunluğu aşağı yukarı 30 cm olan dikdörtgen fırın tepsisi kullandım, bu boyutlarda borcam da olabilir. Kek fırından çıkar çıkmaz nescafeyi üzerine eşit şekilde dökün. 2) Kek pişerken süt+şeker+un'u ocakta sürekli karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin. 3) Krem şantiyi 1 su bardağı soğuk süt ile karıştırarak köpürtün. 4) Muhallebi soğuyunca krem şanti ile karıştırın ve soğuyan kekin üzerine yayın. En üste kakau serpin. Servise hazır, afiyet olsun!

Yorumlar

aysegul dedi ki…
Canim ya coook lezzetli gorunuyor canim accaip cekti ellerine saglik:)
aysegul dedi ki…
canim ya bu turk fincani ustteki olcu iicnde gecerli mi??
Derya Ünal dedi ki…
evet canım, turk kahvesi ölçüsü krema için de kek için de geçerli...
Adsız dedi ki…
labne olmadığı için labnesiz bir tiramisu arıodum ellerine sağlık çok teşekkürler (nefisss görünüyoo)
Adsız dedi ki…
tarifinizi beğendim
ben cok daha pratik bi şekilde yapıyorum sanırım.pek tramisu denmese de aynı tadı verıyo bence.benım gıbı peynır yemeyen ve ya labne bulamayan ınsanlar ıcın söyle bı tarıfım var.
kedi dillerini tepsiye dizin süte 2 kahve kasıgı nescafe atın seker atın.karıstırın.kedı dıllerını ıslatın.sonra kreması ıcın yarım lıtre sut 2 yumurta sarısı 2 yemek kasıgı un 1 tatlı kasıgından az mısır nısastası 1.5 caybardagı sekerı muhallebı kıvamına getırın sonra pısınce 1 paket vanılın atın.kedı dıllerının ustune dökun yarısını.kedı dıllerının dıger yarısını ıslatın onun da ustune dıger yarısını dökun en son kakao serpin üstüne.
afiyet olsunn:d
Unknown dedi ki…
labneyi bulamıyorsunda kedi dili büskiviyi nasıl buluyorsun anlayamadım.pratik olmasındansa tamamen kendi emeğimin olmasına önem veririm. bu yüzden büskivili pastalara karşıyım.bence bu tarif daha güzel

Popüler Yayınlar