Fırında köfte (kayseri köftesi)

Tarif yine bir arkadaştan. Onun aldığı yemek kitabında "Kayseri köftesi" diye geçiyormuş. Bence hemen hemen her ev hanımının bildiği bir tarif ama yine de takdir edilen ismi ekleme gereği duydum. Malzemesi: -500 gr. Kıyma -1 orta boy soğan -1 yumurta -4 adet iri patates -2 iri domates -1 dilim bayat ekmek içi -tuz, maydanoz, karabiber -1 kahve fincanı su Yapımı: 1. Kıyma, rendelenmiş soğan, kıyılmış maydanoz, ıslatılmış ekmek içi, yumurta, tuz, karbiber, 1 fincan su karıştırılır. 2. Patatesler soyulur, 1 cm. kalınlığında daireler halinde kesilir, tuzlu suda bir süre bekletilip süzülür ve kurulanır. 3. Bir tavada kızgın yağda birkaç dakika kızartılır ve tepsiye dizilir. 4. Patateslerin üzerine yuvarlanmış köfteler (çiğ olarak) koyulur. 5. Köftelerin de üzerine iri dilimler halinde domatesler dizilir ve orta hararetli fırında pişirilir. Ben domteslerin de üzerine birer dilim kaşar döşedim ve bir kürdanla tutturdum.

Yorumlar

Popüler Yayınlar