Yine patlıcan, hep patlıcan, yaşasın patlıcan..:)

Söylemiştim yaz gelince hafif yemek ve salata taraftarı olduğumu.. Bu da yoğurtlu patlıcan..Bir de burdan buyurun bakalım:

Yapımı:

1. Patlıcanlarınızı ve kırmızı biberlerinizi yıkayın, kurulayın, birer çizik atın ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizip 200 derecede közleyin.

2. Közlenen sebzelerinizin kabuklarını ayıklayın ve patlıcanı çatalla ezin, biberleri ise ince ince doğrayın.

3. Bir kapta patlıcanları, biberleri, ince ince kıyılmış sarımsakları, susuz yoğurt veya süzme yoğurdu, limon suyu, az zeytinyağı, tuz ve kırmızı pul biberi buluşturun.

Sonrası malum..:)

Yorumlar

Popüler Yayınlar