Yağlama

Yapım aşaması.. Hazırlanan yufkaların arasına kıymalı harc sürülüp bu şekilde üst üste dizliyor..

..ve pasta dilimeri gibi dörde bölündükten sonra en son üzerine sarımsaklı yoğurt dökülüp servis ediliyor.

Yağlama, Kayseriye özgü hamur işlerinden birisiymiş..bende bir arkadaşımdan öğrendim bunu, hatta saolsun uzun uğraşlar sonucu bir dünya yağlama hazırladı..bize de afiyetle yemesi kaldı! Hakikaten çok lezzetli.. Hamurun malzemesi un+tuz+maya+ılık su'dan ibaret..biraz mayalandırıyorsunuz, yuvarlak tava büyüklüğünde açıyorsunuz ve teflon tavada (aslında saç'ta) yağsız olarak kızartıyorsunuz.Bu işlemler bittikten sonra aralara kıymalı harç (kıyma+soğan+biber+domates+baharat) sürüyorsunuz.En üste de sarımsaklı yoğurt geldi mi, mmmm..servis ederken yanına sarımsaklı yoğurt eklemeyi de unutmayın!

Not: İsmini aksine aslında sadece kıymalı harçta yağ var, yani sanıldığı gibi bol yağlı bir hamur işi olmuyor. Neden bu adı vermişler anlamadım...

Yorumlar

aysegul dedi ki…
tam damak tadıma uygun gorunuyor ... hmmm , cok kalorılıde degıl ....:)
Adsız dedi ki…
çok lezzetli bir 'yemek'...denediğim için rahatlıkla söyleyebilirim,özellikle misafirler için ideal bir öğün...ellerine sağlık deryacım..
nisan

Popüler Yayınlar