Keşkül
Tarifi ben Meryem'den aldım, o da annesinden almış, o da Oktay usta'dan :) Ama bu düşündüğünüz gibi bademli değil, aslında böyle olunca da ne kadar keşkül denilebilir bilmiyorum ama öyle takdir edilmiş bende bozmayayım..Bu arada bildiğim birşey varsa, o da özellikle ramazana uygun, muhakkak denenmesi gereken bir sütlü tatlı olduğudur!
Malzemeler:
-5 su bardağı süt
-1 su bardağı toz şeker
-1 çay bardağı hindistan cevizi (toz)
-4 çorba kaşığı pirinç unu
-1 paket vanilya
-1 fiske tuz
Yapılışı:
1. Süt+hindistan cevizi+şekeri bir tencerede karıştırın ve ocakta ısıtın.
2. Kaynamaya yakın (buhar çıkmaya başalayınca) başka bir kasede soğuk su ile erittiğiniz pirinç unu ve vanilyayı tencereye boşaltın ve sürekli karıştırarak pişirin.
3. Ocaktan aldıktan sonra bir fiske tuzu ekleyin ve kaselere boşaltıp istediğiniz gibi süsleyin.
Afiyet olsun!!
Şimdiden hayırlı Ramazanlar dilerim, İftar sofralarında buluşmak üzere..
Yorumlar