Pide ve Fırında Tavuk

Pide: Malzemeler -4 su bard. un -1 paket instant maya -1 su bard. ılık süt -2 yemek kaşığı kadar sıvıyağ -tuz -iç malzeme (ben beyaz peynir+1 yumurta kullandım, çeşitleri çoğaltmak size kalmış) Yapılışı: 1. Hamur malzemelerini yoğurun, bezelere ayırın ve 20 dk. kadar dinlendirin. 2. Bezeleri oval şekilde açın, ortasına iç harcı sürün ve kenarları ortaya doğru kapatın-hafif açıklık kalmasına dikkat edin. 3. Tepsiye dizdiğiniz pidelerinizin üzerine yumurta sarısı sürün ve kızarana kadar fırında 200 derecede pişirin. Sahur sofrasına çok uygundur!! Fırında Tavuk: Bu tarifi Sofra dergisinden aldım fakat o gün krema bulamadığım için yine kendi yorumumu katmak durumunda kaldım :) İşte tarifi: Malzemeler -5-6 adet tavuk baget -1 havuç -1 kabak -kaşar peyniri -Beşamel sos için: 1 su bard. süt+2-3 yemek kaş. un+2-3 yemek kaşıgı kadar margarin+tuz (tarifin aslında krema vardı beşamel sos yerine) Yapılışı: 1. Beşamel sos hazırlanır ve içine rendelenmiş havuç+kabak eklenir. 2. Fırın kabına yerleştirilmiş tavukların üzerine boşaltılıp fırına verilir. 3. Piştikten sonra üzerine rende kasarlar serpiştirilir ve 5 dk. daha bekletilir fırında. Afiyet olsun! (Tarifin aslında adı çorbalı tavuk diye geçiyor ve 1 pkt. krema+kabak+havuçlu harca 1 pkt. kremalı mantar çorbası ekleniyor)

Yorumlar

Adsız dedi ki…
deryacım ne diyeyim..iftara az zaman kala midem bu görüntülerle kendinden geçti..sıcacık ev yapımı pidenin ve leziz tavuğun o kendinden geçiren kokusu burnuma geldi...ellerine sağlık:))

Popüler Yayınlar