Muzlu-Jöleli Tavuk Göğsü

Bu hafif ve lezzetli sütlü tatlının en güzel yanı da tabakta sallanması :) çok eğlenceli oluyor...
Denemek isteyenlere işte tarifi:
Malzeme
-1 lt süt
-6 çorba kaşığı un
-12 çorba kaşığı şeker
-1 paket vanilya
-1 paket muzlu jöle (ben Kenton'un bitkisel jölesini kullandım)
-1-2 adet muz
Yapımı
1.) Sütü, unu ve şekeri ocakta kaynayana dek karıştırarak pişirin.
2.) Ocaktan aldığınız tavuk göğsüne vanilyayı katın ve 1-2 dk. mixerle çırpın. Bu işlem sonradan dah kıvamlı olmasını sağlayacaktır.
3.) Borcama döktüğünüz tavuk göğsü soğuduktan sonra üzerine muz dilimlerini yerleştirin ve jöleyi üzerindeki tarife göre hazırlayıp tavuk göğsü ve muz dilimlerinin üzerine yavaşça boşaltıp soğumaya bırakın.
Afiyet Olsun!!!

Yorumlar

Adsız dedi ki…
derya nefis görünüyor ellerine sağlık sevgiler kolay gelsin

www.blogcu.com/mutfaksepeti
Derya Ünal dedi ki…
Tesekkür ederim Ebrucuğum...sana da kolaylıklar..:)
Ferhanca dedi ki…
Derya, jöleli çok güzel görünüyor, çiçeklerin hepsi çok güzel ..hangi mahhaledesin??bende Ankara lıyım .. lila dünyasında sana mutluluklar dilerim..sevgiler..FERHAN

Popüler Yayınlar