Galeta unlu tatlı

Bir arkadaşım annesinin ona galeta unlu tatlıdan bahsettiğini ve çok tavsiye ettiğini, kendisinin de denemeyi düşündüğünü anlattı. Birkaç gün sonra ertesi gün gelecek olan misafirlerime yorgun argın da olsam farklı bir tatlı ikram etmeye karar verdim ve arkadaşın sözleri geldi aklıma. İyiki de riske edip denemişim, ikram ettiğim misafirlerim de benden aldı tarifini :) Malzemeler: 4 yumurta 1 su bardağı şeker 1/2 su bardağı sıvıyağ 1-2 su bardağı galeta unu (yumurta büyüklüğüne göre değişiyormuş-bende 1 bardak yetti) 1 su bardağı hindistan cevizi-ben biraz daha az kullandım 1 paket kabartma tozu şerbet için: 2,5 çay bardağı şeker 3 ça bardağı süt krema için: 3,5 su bardağı süt 1 çay bardağı mısır nişastası 1 su bardağı şeker Yapılışı:
  1. Öncelikle yumurta ve şeker çırpılıp geri kalan hamur malzemeleri eklenir, çırpılır ve kare borcam dökülüp kızarıncaya kadar fırında pişirilir.
  2. hamur çıkınca biraz ılıtılıp kaynatılıp ılıtılmış sütlü şerbet üzerine dökülür.
  3. bunlar soğurken krema malzemeleri muhallebi kıvamına gelinceye dek karıştırılarak pişirilir ve hafif soğutulduktan sonra cıktıktan sonra hamurun üzerine dökülür.

not: sanırım bir gece bekletildiğinde tadı daha iyi oturuyormuş.

Yorumlar

Adsız dedi ki…
Degisik bir tatli olmus, denemek isterim. Ellerine saglik.
Anneler günün de kutlu olsun.
Sevgilerimle.

Popüler Yayınlar