Cars 2

Hafta sonu yakında 4 yaşını dolduracak olan oğlumu sıkı hayranı olduğu ve ilk filmini evde yaklaşık 1500 kere izlediği 'Arabalar' filminin 2.sine götürdüm. 3 boyutlusuna da gitmek mümkündü ancak biz türkçe dublajlı normal halini seçtik.
Filmin bu ikinci versiyonu ilkinin devamı niteliğinde, ancak bence onu animasyon tekniği, kurgu, ayrıntılar ve benim belki farkına varamayacağım birçok açıdan aşmış. Konu itibarıyle Şimşek Mc Queen'in (Lightning Mc Queen) yarışçılığı 2. planda kalmış ve sevimli-şaşkın çekici Mater'ın ajanlık hikayesi ön plana çıkmış.
Filmin başlangıç kısmı animasyon yönü açısından gerçekten çok iddialıydı-petrol platformlarının aydınlandığı sahneye dikkat! Genel olarak da 007 James Bond'un animasyon ve arabalara uyarlanmış versiyonunu izliyor gibi hissettim. Ayrıca ülke görüntüleri-Tokyo, Portofino, Londra- hayal gücümü zorlayıcı nitelikteydi.
Tabii konu itibarıyle yeni tipler eklenmiş hikayeye. Benim favorim Külüstür Mafyasının yaşlı alman profesörü oldu,"Wunderbar" :) çok sevimli!!! Ayrıca İngiliz kraliçesine ve Ajan Fin'e (idi sanırım) bayılacaksın.
Son olarak şunu belirteyim, çocuk için gitmek şart değil, büyükler de gidebilir ve çok eğlenirler! (zaten konusu bizim oğlanı biraz aştı sanırım, şu an pek birşey hatırlamıyor, ayrıca arada merdiven basamaklarındaki mavi ışıkları incelemek için yerinden kalktı :))) )

Yorumlar

Popüler Yayınlar