İftar menüsü

Bu Ramazanın ilk iftar davetini vermek oldukça gecikti maalesef. Küçük ve samimi bir arkadaş grubuyla mütevazi bir menüyü keyifle tükettik. Tabii benim açımdan en keyif verici kısmı tarif isteklerinin daha yerken gelmesiydi. Şimdi büyük bir zevkle aşağıya tatlımın ve Lazanya'nın tarifini yazayım bakalım.
İrmik tatlısı
Lazanya
tarifini Portakal Ağacından aldığım Abant Çorba
Kıymalı Patatesli rulo börek
ve son olarak karamelize soğanlı patlıcan-patates kızartması
Tarifler şöyle ki:
LAZANYA
Malzemler:
  • 1-2 soğan
  • 1-2 havuç
  • 250 gr. kıyma
  • 2-3 biber
  • 1 kırmızı biber
  • 1 kereviz (bu sefer bulamadığımdan kullanmadım)
  • 2-3 rende domates
  • az salça
  • rende kaşar
  • beşamel sos
  • lazanya (çoğu markette var, makarna reyonunda)

Yapılışı:

  1. soğanlar hafif kavrulup ince doğranmış biberler, ince rendelenmiş havuç ve kereviz sırasıyla eklenip kavurma işlemine devam edilir
  2. bu malzemelere bir süre sonra kıyma eklenir ve hepsi birlikte iyice kavrulur
  3. en son domates rendesi ve salça eklenip bunlar da iyice pişene kadar ocakta bıraklır.
  4. tuz, karabiber ve fesleğen eklenir.
  5. lazanya hamurları tercihen büyük kare borcama dizlir, üzerine kıymalı harç sürülüp tekrar lazanya hamuru konur. bu sıralama devam ederken arada orta kata beşamel sostan biraz dökülür, ayrıca arada bir biraz da kaşar rendesi serpiştirilir. bu arada lazanya hamurunu çiğ olarak, yani haşlamadan kullanabilirsiniz doğrudan, fırında diğer malzemelerin suyuyla pişiyor. Bu dizimin en üstüne beşamel sos dökülüp fırına verilir.
  6. fırından çıkarmaya yakın tekrar kaşar rendesi serpiştirilir üzerine ve kızarınca çıkarılır.

İrmik tatlısı:

Malzemler

  • 8 yemek kaşığı irmik
  • 12 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket krema
  • 1 lt süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 kaşık margarin
  • biraz limon kabuğu rendesi
  • 1 paket pötibör bisküvi (pesküvit mi demeliydim haha)
  • krem şanti

Yapılışı:

  1. İrmik+margarin+süt+şeker+krema tencerede karıştırılarak kaynatılır
  2. ocaktan indirdikten sonra vanilya ve limon kabuğu rendesi eklenir
  3. boramın dibine bir sıra dizilmiş olan biküvilerin üzerine dökülür
  4. en üste tekrar bir sıra biküvi dizilir
  5. en üste tarifine göre hazırlanmış 1 paket krem şanti sürülüp dolapta soğumaya bıraklır.

aslında bu irmik tatlısı yeni de değil ilginç de değil ama içine kattığım krema ve limon rendesinden olacak, misafirlerime farklı geldi. Yumuşak bir tadı vardı açmaya çalışacak olursam :)

Yorumlar

Adsız dedi ki…
merhabalar..çok şık, ama bir o kadar da samimi ve bloğunun adına yakışır bir sofra olmuş ellerine sağlık..abant çorba ile irmik tatlısını yakında gideceğimiz eşimin ailesinin yanında onların ev ahalisi için deneyeceğim..nice keyifli sofralara..
zehra

Popüler Yayınlar