karamelli popcorn


ay daha düzgün bir foto da çekememişim yani :) 
denemiş olanlar bilir, şeker de pek yakışır patlamış mısıra. yurt dışında çoğunlukla böylesi satılır. bir de Dubai'den bildiğim bir popcorn standı var ki akıllara zarar!! 

şundan:

bilmem kaç çeşit popcorn! 
neyse, bizimki dışardakilerden daha lezzetli karamelli popcorn. yapımı azıcık uğraştırıcı ama zor değil.
karamel sos:
5 dolu yemek kaşığı toz şeker eritilir, 1 kaşık tereyağ/margarin ve 1 küçük paket krema eklenip karıştırılır. yani trileçedekinin aynısı.
ayrı bir yerde mısırlar patlatılır, tuzsuz tabii, sade yağda. bir fırın tepsisine yağlı kağıt serilir, mısırlar dökülür, üzerlerine kıvam kazandıktan sonra ocaktan indirilip ılınmış olan karamel dökülür ve karıştırılır.
bundan sonra karamel kurusun diye fırınlanır, arada karıştırılır. püf nokta:
karamel bir türlü sertleşmiyormuş gibi geliyor ve bizim yaptığımız gibi fazla tutulabiliyor fırında, hiç gerek yok, az tutın ve kendi haline bırakın, o olmuştur bile...

Yorumlar

Adsız dedi ki…
Ellerine sağlık Deryacım.. Lezzetli görünüyor.. Hele de güzel bir filmin yanında iyi eşlik eder :)
Zehra

Popüler Yayınlar