Hazır hamurdan pırasalı börek



El açması börek..ne zamandır cesaret toplayıp uygun vakit kolluyordum. geçtiğimiz uzuun 29 ekim tatili fırsat oldu. ama yeterince cesaret toplayamamışım, aklıma bi hinlik geldi :) fırından ekmek hamuru aldım, açsbildiğim kadar ince açıp hazırladığım pırasalı içi serptim, rulo yapıp yağlayıp fırına verdim. Mis! Koku, böreğini kendi açan annelerimizin mutfağjndakinden oldu. Lezzet de ok. Biraz açma kısmı zorladı, hem alışkın değilim hem de hamur sertti sanki...ama bu da olurmuş yani....

Yorumlar

Adsız dedi ki…
Ellerine sağlık deryacım.. Bizim memlekette çoğunlukla fırından alırlar hamuru, türlü türlü hamur işleri yaparlar.. Bence çok iyi bir fikir😊
Zehra

Popüler Yayınlar