Kırmızı lahanalı salata ve bir Mahlepli poğaça denemesi



mahlepli poğaça beklediğim kıvamda olmasa da yumuş yumuş güzel oldu.
Malzemeler:
  • 3 bardak ılık süt
  • yarım paket oda sıcaklığında margarin
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çorba kaşığı mahlep
  • 3 yumurta(birinin sarısı üstüne)
  • 2 çorba kaşığı kuru pakmaya
  • 7-8 su bardağı un
  • yarım çay bardağı şeker
  • 1 çorba kaşığı silme tuz
  • üstüne susam-çörek otu
yapılışı: ılık süte un, mahlep ve margarin hariç tüm malzemeler katılıp karıştırılır. Ayrı bir yerde karıştırılan un+mahlepe eklenir, margarinle birlikte iyice yoğurulur. Mayalandıktan sonra şekil verilip tepsiye dizilir, önceden ısıtılmış fırında pişirilir.

Şehriyeli salata:
-pilav yapar gibi kavrulup pişirilmiş şehriye
-haşlanıp ince doğranmış kemiksiz tavuk eti (ben kemiksiz kalça kullanıyorum)
- ince ince doğranmış kırmızı lahana 
-1-2 diş sarımsak
-2-3 kaşık mayonez
- göz kararı yoğurt
- salatalık turşusu- ben bu sefer biber turşusu kullandım, hafif acısıyla çok yakıştı

tüm bunları karıştırın gitsin :)

Yorumlar

Popüler Yayınlar