Biberli ekmek

Lezzet avcısı arkadaşım Zehra yeni bir tat keşfetmiş ve de öyle bir reklamını yaptı ki hiç görmeden tarifinden denedim. Hatay yöresine aitmiş..biraz acı oluyor biber salçasından dolayı ama çok lezzetli..türk usulü pizza diyebiliriz..


Malzemeler:
yarım kilo çökelek ,4 kaşık biber salçası ,bir tatlı kaşığı kimyon ,3 adet iri soğan,yarım demet maydanoz,bol zeytin yağı ,1 çorba kaşığı zahter( ben kullanmadım) bir tutam susam ,bir tutam çörekotu.

Hamuru  mayalı ekmek hamuru (baya yumuşak bir hamur olursa daha güzel olduğu söylenmiş) 
Bol yaglanmış tepsiye hamuru elimizle bastıra bastıra açıyoruz üstüne harcı koyup biraz da onunla aciyoruz dilimleyip 180 derecede pisiriyoruz

Afiyet olsun...

Yorumlar

Popüler Yayınlar