18 Kasım 2016

Ev yapımı sirke

Denk geldi bu ara, üst üste evde sirke yapanlarla bu muhabbeti yapınca pek bi özendim...bendeee diyerek yola çıktık bakalım. Bir sitede 40 günde olduğu yazıyordu, tanıdığım biri keskin koku çıkınca olmuştur dedi...bakıp görcez! 



Elma sirkesi olacak kendileri inşallah. Yaklaşık 2 lt kaynatılıp soğutulmuş su, 1 tatlı kaşığı tuz, 2 yemek kaşığı bal, 1/2 çay bardağı nohut, 1/2 çay bardağı bulgur ve 4 küçük elmanın kalınca kesilmiş kabuklarını koydum, tülbentle örttüm, kilerde dolap içine yerleştirdim. Yani tarifi yazdım da tutup tutmayacağı henüz garanti değil, sorumluluk almam :) 


Hiç yorum yok: